Lazio v Sassuolo 6-1.

GAME… SET… MATCH !

Lazio boekte op zondagnamiddag een ruime thuisoverwinning tegen Sassuolo.  Toch beet Lazio de eerste helft zijn tanden stuk, tegen de stugge ‘groen-zwarten’.

Tot voor kort van het rustsignaal stond Sassuolo 0-1 voor, na een strafschop van Berardi, na een mooie, duik van Matri.  Lazio leek te gaan rusten met een achterstand, tot Luis Alberto aanlegt voor een vrije trap, en die heerlijk gekruld in de haak stuurt, Lazio komt langszij 1-1 nog voor de rust.

De Spanjaard zou tevens de hoofdrol opeisen in een wervelende 2e helft, waarin Lazio Sassuolo in vernieling zal spelen.  Op nog geen kwartier tijd weet Lazio viermaal  te scoren.

Eerst in minuut 56 op hoekschop, met een kopbal van de Vrij, 2-1.

Eén minuut later terug Luis Alberto, dit na een counter van Immobile, waarin de Spanjaard de afvallende bal op zijn slof neemt, de doelman omspeelt en de 3-1 binnenlegt.

In minuut 64 kwam de 4-1 via Parolo, die bij een aanval de bal met links hoog en droog wist te leggen.  En diezelfde Parolo scoort 5 minuten later de 5-1, in de rebound na een bal op de paal, die de doellijn ruim overschreed bij doelman Consigli.

Spelmaker Luis Alberto kreeg na de 5-1 zijn verdiende applausvervanging, en zo maakte de Portugees Nani zijn debuut bij Lazio, met zijn eerste speelminuten.

Het orgelpunt op het scorebord komt dan nog voor Immobile, die een strafschop wist om te zetten, om de 6-1 eindstand vast te leggen.

Lazio staat zo stevig op de 4e plaats in de Serie A, en mag de internationale breek richting Turijn, om Juventus te bekampen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s