EL: Lazio v Zulte Waregem 2-0.

LAZIO WINT EUROPEES ‘SPOOKDUEL’.

Het Stadio Olimpico gaf met 70.000 lege zitjes een bevreemdende aanblik. De ijle sfeer had ook zijn invloed op de wedstrijd, die maar erg traag op gang kwam. Lazio maakte geen haast en Zulte Waregem koos ervoor om vooral geen ruimte weg te geven.

Na een dik kwartier verslapte de aandacht bij de bezoekers en dat werd streng afgestraft. Marusic legde een voorzet van Lukaku terug naar Caicedo, die de 1-0 voorbij Leali dook. Een doelpunt met een flink Belgisch tintje.

De rest van de eerste helft werd gekleurd door de alomtegenwoordige Luis Alberto, al had de Spanjaard er beter aan gedaan om iets minder eergierig te zijn en zijn ploegmaats vaker aan te spelen. Parolo ramde de beste Romeinse kans op de vuisten van Leali.

Zulte Waregem bracht te weinig en kwam maar één keer piepen. Dat kon wel tellen, want na zijn vlotte dribbel had Leya Iseka beter moeten doen dan onbesuisd in het zijnet schieten.

Dury moest de motor aanzwengelen en bracht in de tweede helft Olayinka en Kaya. Dat hielp eventjes, maar na de tegenzet van Inzaghi (Immobile en Milinkovic-Savic kwamen Lazio versterken) viel het zaakje weer helemaal stil.

Pas in het laatste kwart viel er wat te beleven in het Stadio Olimpico. Caicedo weigerde zijn tweede van de avond te maken. De Ecuadoraan kopte van dichtbij rakelings naast en knalde daarna onbegrijpelijk op Leali.

Ook Leya Iseka miste zijn tweede enorme kans, hij schoof ze tegen het been van Strakosha.

Pas toen leek Zulte Waregem echt in zijn kansen te geloven. De bekerwinnaar deed Lazio twijfelen en versierde nog twee leuke kansen. Strakosha zweefde de krachtige kopstoot van Olayinka uit het hoekje en zag de woeste vrije trap van Hamalainen nipt naast suizen. Immobile streelde aan de overkant de beslissende 2-0 wel in doel.

Als Essevee nog een gooi wil doen naar een Europese lente, zal het op de volgende speeldag moeten winnen van Vitesse. De Nederlanders zijn ook nog zonder punten, terwijl favorieten Nice en Lazio er zes hebben.

(bron: sporza.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s