PROFILE: SV Zulte Waregem.

http://www.essevee.be/


SV Zulte Waregem won de Belgische bekerfinale 2017, door KV Oostende te kloppen.  Het is tevens de enige Belgische club actief in de Europa League, na de eerdere uitschakeling van Oostende, AA Gent en Club Brugge in de voorrondes.

Wie Zulte Waregem zegt, zegt meteen coach Francky Dury.  De ex-politie agent maakte als coach van Zultse VV in 1993 de fusie mee met SV Waregem.  En bleef jarenlang hoofdcoach tot het team landstitel naar landstitel won, en zo uit de lagere reeksen in 2005 mocht aantreden in de Belgische Eerste Klasse.  In 2010 werd hij even coach van AA Gent, en in 2011 van de Belgische Beloften.  Maar één jaar later keert hij terug naar zijn ‘oude nest’.

Hij hielp de club eerst uit het degradatiegevaar,  om één seizoen later bijna kampioen te worden.  Het Franse Lille stond aan zijn deur, maar Dury ging niet in dit avontuur.  Hij werd dan sportief manager in Zulte Waregem, naar Engels model en tekende voor 10 jaar bij, ongezien in het Belgisch voetbal.

In juni 2013 flirtte hij even met Lille OSC, maar bleef uiteindelijk bij zijn vertrouwde Essevee tot op heden.

Zulte Waregem rekent op een spelerskern, met een mix van jonge veulens samen met enkele ervaren spelers, zoals Davy De Fauw, Onur Kaya, Nill De Pauw en Allessandro Cordaro.

Zulte Waregem won afgelopen weekend in AA Gent met 0-1, en staat hierdoor op een 3e plaats met 16 punten uit 8 gespeelde wedstrijden.  In de competitie verloor men enkel van Club Brugge en Charleroi, en Europees was Nice al een maatje te groot aan de Gaverbeek.

 


Zulte-Waregem speelt in het bijna vernieuwde ‘Regenboogstadion’, vlak naast de Gaverbeek.  Het stadion doorgaat een renovatie in enkele fases, en telt nu een capaciteit van 12.300  toeschouwers.


Speelschema:

Speeldag 2 – donderdag 28 september 2017 om 19:00 uur

LAZIO v ZULTE-WAREGEM

Speeldag 6 – donderdag 7 december 2017 om 21:05 uur

ZULTE-WAREGEM v LAZIO

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s