Lazio v Napoli 1-4.

LAZIO KOPJE ONDER IN 5 MINUTEN.

Lazio verloor vanavond haar eerste Serie A duel, thuis tegen Napoli.  Ondanks de ruime 1-4 overwinning voor Napoli, had Lazio de wedstrijd in handen tot aan de rust.  Maar blessures bij enkele verdedigers deden eindelijk Lazio de das om, waarin Napoli in 5 dolle minuten de 1-0 achterstand omboog tot een 1-3 voorsprong.

Lazio wist dat het moest prikken tegen een Napoli in balbezit, maar de ‘partenopei’ kregen geen kansen.  Even leek Immobile de ban te breken, maar Napoli doelman Reina leek de spits neer te halen, maar scheids Damato floot geen strafschop.  Ook in de herhaling was niet duidelijk of er contact was of niet.

Voor het half uur verloor Lazio reeds een eerste pion in de defensie.  Bastos valt uit met een spierblessure, en Marusic is zijn vervanger.

Niet veel later komt Lazio op voorsprong.  Immobile met een knappe dribbel en voorzet, waarbij Stefan de Vrij vrijstaan kan scoren.

Lazio breekt de ban, en als Immobile alleen op doelman Reina afgaat, haalt de Napoli doelman de spits neer.  Het Olimpico roept ‘rood’, maar Damato bedekt de fout met de mantel der liefde, en de Spaanse doelman ziet maar ‘geel’.

Napoli kwam op en versierde enkele kansjes, Hamsik eerst op de paal vanuit een scherpe hoek en Callejon was er dan dichts bij, maar vanuit buitenspel kon hij doelman Strakosha niet verschalken.  Lazio gaat rusten bij een 1-0 voorsprong.

Na de pauze moet coach Inzaghi terug ingrijpen.  Hij verliest de 2e pion in de defensie met de Vrij.  Murgia komt op het middenveld, en Lucas Leiva komt centraal in de verdediging.  En vanaf de 54e minuut zinkt de Lazio defensie inéén.

Koulibaly scoort de 1-1 na een hoekschop, op voorzet van een vrijstaande Albiol.  Twee minuten later een Napoli aanval over diverse stations, tot de vrijstaande Callejon die kruislings de 1-2 scoort.  En bij de 1-3 neemt de Belg Mertens de hoofdrol, als hij met een onwaarschijnlijke boogbal, Lazio doelman Strakosha te grazen neemt.

Coach Inzaghi brengt nog J. Lukaku voor Milinkovic, de 3e wissel van de avond.  Maar ziet vervolgens verdediger Basta uitvallen met een blessure, de 3e van de avond.  Lazio herleid tot 10, en Napoli speelt probleemloos de wedstrijd uit.

In blessuretijd haalt Parolo een Napolitaan neer, strafschop Napoli en Jorginho zet de eindstand vast: 1-4.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s