EL: Gele Rijdersplein omgedoopt tot Lazio fanzone.

Arnhem ontvangt 1.100 Laziali in fanzone.

Het Gele Rijdersplein in Arnhem wordt donderdag een fanzone voor de supporters van Lazio. De Italiaanse club is de eerste tegenstander van Vitesse in de poulefase van het Europa League-toernooi.

De verwachting is dat er zo’n 1.100 fans van Lazio naar Arnhem komen. Zoveel kaarten heeft Vitesse ter beschikking gesteld.

De gemeente Arnhem wil niets zeggen over de opvang van de supporters aankomende donderdag. Vooral de achtergrond van de fans is pijnlijk gelet op de Airborne-herdenking een dag later. ,,We kennen de achtergrond van een deel van de supporters. Mochten supporters zich te luid uitlaten dan zullen we uiteraard ingrijpen’’, vertelt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. ,,Wel gaan we er alles aan doen om er een mooi voetbalfeest van te maken.’’

Een complicerende factor is dat de supporters van Lazio woensdag en donderdag vanuit alle hoeken en gaten naar Arnhem zullen komen. ,,Het grote verschil met eredivisiewedstrijden in Nederland is dat de Europa League geen combi-regeling kent’’, legt een Vitesse-woordvoerder uit.

Met een combi-regeling komen bij een risicowedstrijd de supporters van de tegenstander met een bus naar het stadion. ,,Supporters van Lazio komen met trein, vliegtuig, bus en auto naar Arnhem. Dat vergt een heel andere aanpak’’, zegt de woordvoerder van Vitesse.

Donderdag rond 13.00 uur worden de eerste fans op het Gele Rijdersplein verwacht. ,,De verwachting is dat het gaat regenen, dus we zetten een grote tent neer’’, zegt Milan Scholten van Bar Florian.

Hij organiseert het supportersfeest met Mike Post van de Lunch Club. ,,Ik verwacht dat de supporters om acht uur, een uur voor de wedstrijd, in de tent zullen blijven. Daarna zullen ze in bussen naar het stadion worden vervoerd’’, zegt Scholten.

De fanzone wordt afgebroken als de laatste supporters verdwenen zijn.

(bron: https://www.gelderlander.nl)

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s