Lazio lanceert terug bouwdossier ‘Stadio delle Aquile’.

Een kleine 10 jaar terug waren de plannen reeds getekend van het nieuwe, toekomstige stadion voor Lazio.  Het ‘Stadio delle Aquile’ zou dan verrijzen ten noorden van Rome stadscentrum, aan de oevers van de Tiber.

Maar door de rompslomp in de Romeinse administratie, wetgeving en bureaucratie werden deze bouwplannen al jaren opzij gezet.  Toen de stad Rome dit jaar opkwam met de vraag of Lazio interesse had in het kleinere ‘Stadio Flaminio‘, stuurde Lazio kortweg een ‘njet’.

Eind deze zomer zal pres. Lotito terug het stadiondossier opstarten, in de hoop dat deze even snel zal goedgekeurd worden als dat van A.S. Roma dat reeds in aanvang is.

De locatie is en blijft de ‘Via Tiberina’, niet ver van de Romeinse stadsring waar er 500 hectare grond klaar ligt.

Het nieuwe stadion zou dan plaats geven aan 55.000 toeschouwers, en zal tevens onderdak bieden aan alle sportclubs die de Polisportiva Lazio onder haar hoede heeft.  Wie weet zal Lazio het bouwdossier doorkrijgen na de zomer, en kunnen de eerste werken aanvangen het ‘Stadio delle Aquile’ te kunnen realiseren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s