Nederland wint met Lazio-duo.

Nederland heeft weinig woorden vuilgemaakt aan Luxemburg in de eerste interland onder Advocaat III. Door de andere uitslagen in de groep ligt Nederland plots weer in kansrijke positie.

Dick Advocaat kreeg met Luxemburg een ideale opwarmer voor zijn derde ambtstermijn bij Nederland.  Zijn aanstelling was controversieel, maar met een overtuigende prestatie is de kritiek al danig verstomd.

Al voor de match was er een feestje te vieren, want uitgerekend op zijn 33e verjaardag speelde Wesley Sneijder zijn 131e interland voor Nederland, eentje meer dan Edwin van der Sar.  Bij Oranje koos Advocaat voor het Lazio duo centraal in de defensie, met de Vrij en Hoedt.

Sneijder bewees ook op het veld nog lang niet uitgeblust te zijn. Vol overgave schoot hij de 2-0 tegen de touwen, nadat Robben eerder op de counter Oranje op voorsprong had gezet.

In de 2e helft kon Nederland de fans nog verwennen met 3 doelpunten, waardoor het ook qua doelpuntensaldo een uitstekende zaak doet. Door de nederlaag van Bulgarije bij Wit-Rusland springt Nederland naar de 3e plaats, op 3 punten van het leidersduo Zweden en Frankrijk.

(bron: sporza.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s