Crotone v Lazio 3-1.

LAZIO VERLIEST ALSNOG 4E PLAATS.

Lazio verloor op de laatste speeldag met 3-1, in en tegen Crotone, dat zo nog in extremis zich kan redden in de Serie A.  Door de nederlaag van Lazio en de overwinning van Atalanta, zakt Lazio zo één plaats en moet tevreden nemen met de 5e plaats, in het eindklassement.

Een Lazio met weinig zin, en tevens zonder enkele basispionnen, keek al op het kwartier op een achterstand.  Een laag schot van Nalini verschalkt Strakosha, en zet zo Crotone op een 1-0 voorsprong.

En 4 minuten later komt Crotone zelfs op 2-0.  Een vrije trap komt op het hoofd van Falcinelli, die de 2-0 binnenkopt via het doelhout.

Maar Lazio reageert nog voor het halfuur.  Patric krijgt een forse duw in de rug, strafschop Lazio en Immobile scoort de 2-1 vanop elfmeter.  Voor Immobile zijn 23e doelpunt van het seizoen.

 

Nog voor de pauze claimt Lazio een strafschop, maar de ref ziet geen graten op de duwfout tegen Immobile.  En nog voor de rust komt Lazio mety 10 te staan, als Bastos zijn 2e gele kaart voor zijn neus ziet, dus rood.

Na de pauze krijgt Lazio de eerste kans, maar aan de overkant valt de 3-1 op het kwartier.  Nalini verlengt een hoekschop met zijn hoofd hoog in doel, dat zo Crotone op 3-1 brengt, en zo tevens de redding nabij is.

Lazio met 10 kon niet reageren, en coach Inzaghi  bracht nog 3 youngsters in het veld voor wat speelminuten.

Zo mochten Crecco, Rossi en debutant Spizzichino de wedstrijd uitspelen, Biglia, F. Anderson en Wallace moesten het veld ruimen.  De wedstrijd ging naar zijn einde toe, en Crotone mocht de redding vieren, gezien concurrent Empoli niet kon winnen in Palermo.

Zo mag Lazio de 5e plaats opeisen, en mag zo samen met Atalanta (4e) direct naar de groepsronde van de Europa League.  AC Milan (6e) is verplicht nog een voorronde te spelen, voor dit Europees toernooi.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s