Lazio v Inter 1-3.

AFSCHEID IN MINEUR.

Lazio verloor op de voorlaatste speeldag, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017.  Inter won in het Olimpico met 1-3, maar de omstandigheden waren Lazio niet gunstig, dat na een half uur spel plots de verkeerde kant opging.

Voor de wedstrijd ging Candreva, ex-Laziale, de Curva Nord groeten.  Met gemengd succes, deels van het publiek floot hem uit, anderen kregen de handen op elkaar.

Coach Inzaghi koos voor Vargic in doel, en Luis Alberto op het middenveld.  De wedstrijd begon aan een gezapig tempo.  Lazio vroeg om een strafschop na contact tussen Inter verdediger Murillo en Keita.  Maar ref Di Bello zag er geen graten in.  Pas na het kwartier floot de ref dan wel een strafschop, alsweer Murillo Keita neerhaalt.

De Spaanse Senegalees zet zelf de strafschop om, en brengt zo Lazio op een 1-0 voorsprong.  Maar na een half uur kantelde de wedstrijd.  Inter komt gelijk na een hoekschop die Andreolli kan binnenwerken.  En het geluk koos de kant van Inter, als een onschuldige voorzet van Candreva richting doel gaat, en Lazio verdediger Hoed de bal in eigen doel werkt, 1-2 voor Inter.

Na de pauze geen beterschap bij Lazio, dat duidelijk nog de finale van woensdag in de benen had.  Inter laat de 1-3 liggen, en aan de overkant treft Immobile voor Lazio de kruising.  En in minuut 66 neemt ref Di Bello de hoofdrol.  Keita gaat neer in de zestien na contact, maar de ref ziet echter een ‘schwalbe’, 2e gele kaar voor de spits, dus rood.  En Lazio verder met 10.

Een kwartier voor het einde komt Inter dan toch op 1-3.  Lombardi kan voor Lazio de bal nog van de lijn redden, maar de inlopende Eder kan vervolgens simpel scoren.  En als Lulic niet veel later ook zijn 2e gele kaart krijgt, speelt Lazio de wedstrijd nog uit met 9 veldspelers.

Een bittere nederlaag waardoor Lazio de 4e plaats in gedrang ziet.  Het verrassende Atalanta volgt op één punt, dus moet Lazio best winnen volgende week in Crotone, om alsnog het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s