Preview Coppa Italia finale.

Vanavond is het Stadio Olimpico het toneel van de finale in de Coppa Italia, editie 2017.  Het ‘ongenaakbare’ Juventus ontvangt dan als thuisploeg Rome’s oudste club, Lazio, met als inzet de eerste trofee in Italië.

Juventus heeft 11 Coppa’s op hun palmares, en bij winst vanavond is dit hun 3e Coppa op rij.  Lazio telt 6 Coppa’s, maar verloor in 2015 nog in de finale van Juventus, na een doelpunt in verleningen door Matri.

Juventus haalde de finale door eerst Atalanta, AC Milan en Napoli uit te schakelen.  De weg naar de finale voor Lazio ging over Genoa, Inter en over de buren van AS Roma, in de halve finale.

Coach Inzaghi rekent bij Lazio op zijn sterkste elftal, met op het middenveld Biglia, Milinkovic en Parolo, die nog twijfelachtig is.  Mocht Parolo deze avond niet fit bevonden zijn, dan maakt Lulic of Murgia kans om te starten.

Vooraan dan Immobile, die ondanks zijn 25 doelpunten dit seizoen, nog niet wist te scoren tegen … Juventus.  ‘Ciro’ zal bijgestaan worden door Keita.  De 3e positie in de aanval zal afhankelijk zijn, of Parolo al dan niet start.  Lulic en F. Anderson staan zo ‘stand-by’ om deze positie dan in te vullen.

Achteraan Strakosha in doel, met centraal de Vrij en Wallace, en op de flanken Basta en Bastos.  Zeker in aanwezig vanavond bij Lazio zijn de geblesseerden Lukaku en doelman Marchetti.

Bij Juventus kan coach Allegri niet rekenen op de geschorste Pjanic en de geblesseerde Khedira.  Maar in de aanval loopt ‘Il Pipita’ Higuain die steeds vlot de netten kan vinden tegen Lazio.  In 11 wedstrijden (met Napoli en Juventus) wist de Argentijn 13 maal te scoren tegen de Laziali.

Net als bij Lazio staat bij Juve hun 2e doelman tussen de palen, Neto.  Dan het defensief blok genaamd ‘BBC’, Bonucci, Barzagli en Chiellini, met Alex Sandro op links.

Marchisio zal het Juve middenveld leiden, samen met Tomas Rincon en Dani Alves.  Higuain en Dybala dan samen in de spits, met Mandzukic die nog niet zeker is van de finale te halen.

Om 18:00 uur gaan de poorten open in het Stadio Olimpico, dat uitverkocht zal zijn met net geen 70.000 toeschouwers.  De ‘Laziali’ zullen plaats nemen in hun Curva Nord en Tevere.  De ‘Juventini’ nemen de overige 2 tribunes in, Curva Sud en Monte Mario.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s