Fiorentina v Lazio 3-2.

Fiorentina won op de 36ste speeldag van de Italiaanse Serie A in eigen huis, van Lazio dat met 3-2 verslagen werd.  Zo werd de zegereeks van Lazio een halt toegeroepen, en dit na een 9 op 9 uit de vorige 3 wedstrijden.

Bij Lazio kreeg een halve ploeg rust, dit met de Coppa Italia finale in zicht.  De Vrij en Milinkovic bleven in Rome, en verder op de bank onder meer Biglia, Immobile, Anderson en Lulic.

Voor de pauze kende Lazio weinig kansen, enkel de Spanjaard Luis Alberto veroorzaakte dreiging voor Lazio, zonder succes.  Ook bij Fiorentina weinig gevaar, met een logische 0-0 stand als gevolg bij de rust.

In de 2e helft ziet Lazio al vroeg Jordan Lukaku uitvallen met een blessure, zijn vervanger is Lombardi.  Voor Lukaku is dit eventueel een streep door de rekening , voor de finale van de Coppa Italia woensdag.

Maar in minuut 55 breekt de wedstrijd open.  Voor Lazio scoort Keita Balde, op aangeven van Luis Alberto, dat hij met een diagonaal schot doelman Tatarusanu weet te verschalken.

Bij Fiorentina grijpt coach Sousa in met 3 wissels, en met succes.  Lazio doelman Strakosha staat eerst in de weg, bij een kans voor Babacar.  Maar diezelfde Babacar scoort de 1-1 niet veel later met zijn hoofd.

En dan gaat het snel, 5 minuten later komt Fiorentina op 2-1, dankzij Kalinic, maar die stond verdacht buitenspel.

En diezelfde Kalinic ligt enkele minuten later aan de basis van de 3-1, die door Lazio speler Lombardi in eigen doel verwerkt wordt, 3-1.

Pas in minuut 81 krijgt Lazio terug hoop, als invaller Murgia een voorzet van Luis Alberto kan binnen werken.  Maar Fiorentina hield stand tot de 96e minuut, en zo verliest Lazio in Toscane.  Zo maakt Lazio definitief rekenkundig geen kans meer voor de Champions League van volgend seizoen.

Maar zijn alle ogen wel gericht op woensdag, om toch het seizoen af te sluiten met een prijs, de Coppa Italia 2017.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s