Lazio v Palermo 6-2.

GAME… SET… EN MATCH IN OLIMPICO.

In het zonnige Olimpico won Lazio op zondag van staartploeg Palermo, en dit na een verschroeiende half uur.

Al in de 8e minuut kwam Lazio op voorsprong, een hoekschop van Biglia gaat via de Vrij naar spits Immobile, dit van dichtbij kan binnenkoppen, 1-0.

En nog geen minuut later brengt terug Immobile Lazio op 2-0, na een voorzet van Milinkovic.  Lazio staat 2-0 voor, en de wedstrijd is nog geen 10 minuten oud.

Na het kwartier laat Parolo de 3-0 liggen, maar dan beginnen de 5 dolle minuten van Lazio’s andere spits Keita. ¬†De Spaanse Senegalees kan zich tussen 3 Siciliaanse verdedigers vrijmaken voor een schot, dat Palermo doelman Posavec kan verslaan, 3-0.

En enkele minuten later krijgt Lazio en strafschop als diezelfde Keita neergaat, na een fout van Morganella.  Keita neemt de strafschop, die nipt onder Palermo doelman Posavec schuift en het Olimpico mag reeds de 4-0 vieren nog voor het halfuur.

En Palermo weet niet meer waar het staat, als terug Keita 2 minuten later zijn derde scoort, op aangeven van Immobile. ¬†Palermo doelman Posavec komt uit, maar Keita verschalkt hem met een stifbal. ¬†Lazio 5 Palermo 0… en de wedstijd is nog geen 27 minuten oud.

Voor Keita een zuivere hattrick in amper 5 minuten, zijn elfde in deze Serie A seizoen.  Lazio speelt de eerste helft uit, en kan zo gerust in catacomben ingaan met een 5-0 voorsprong.

Coach Inzaghi brengt tijdens de rust reeds een wissel door.  Parolo aan de kant, wegens het vermijden van een gele kaart, en zo een schorsing in de volgende Derby.  Zijn vervanger is de Belg Jordan Lukaku.

Al vroeg in de 2e helft komt Palermo aanzetten, en met succes.  Rispoli komt dankzij een deviatie alleen voor doel, en verschalkt Strakosha voor de 5-1.

En diezelfde Rispoli scoort zelfs niet veel later de 5-2, na mistasten in de defensie tussen Hoedt en doelman Strakosha.  Coach Inzaghi brengt Milinkovic aan de kant voor de jonge Crecco.  Het vuur is uit de wedstrijd, enkel Keita dreigde een kwartier voor het einde.  Hij krijgt later een applausvervanging, en zo krijgt Lombardi nog extra speelminuten.

Pas in de 90e minuut komt de eindstand 6-2, met de jonge Luca Crecco als doelpuntenmaker.

Zijn eerste ooit in de Serie A, en tevens een mooie afsluiter na een demonstratie in het eerste halfuur.  Zo klimt Lazio terug op de 4e plaats, en loopt zo verder uit op de concurrenten uit Milaan, Inter en AC verloren beiden.  Enkel het verrassende Atalanta kan nog volgen, op één punt van Lazio.

Aanstaande zondag is er dan terug de stadsderby, reeds de 4e van dit lopende seizoen.  Met nu de 34e speeldag waarin AS Roma als thuisploeg Lazio zal ontvangen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s