Lazio breekt records tegen Palermo.

Met 5 doelpunten in amper 26 minuten heeft Lazio het record geëvenaard, dat bijna al 80 jaar bestaat in de Serie A.  In 1938 kon toen ook Juventus vijfmaal scoren binnen de 26 minuten, toen tegen Fiorentina.  Gisteren brachten Immobile (2 x) en Keita (3 x) de 5-0 op het scorebord, en werd de resterende uur van de wedstrijd afgewerkt, alsof het een oefenwedstrijd ging.

Ook Keita Balde heeft zich in de geschiedenisboeken geschreven.  Met zijn 3 doelpunten in zeven minuten, heeft hij de snelste hattrick in de Serie A van dit millennium.

In de eeuwige Serie A-ranglijst komt de Senegalese Spanjaard op de 3e plaats, naast huidige topschutter Belotti en wereldspitsen Van Basten en Shvechenko.  Valentino Mazzola’s record blijft nog onbreekbaar, met 3 doelpunten in amper 120 seconden, gevestigd in 1947 tijdens Torino v Vicenza 6-0.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s