Lazio v Napoli 0-3.

LAZIO ZIET 3E PLAATS VERDER UITLOPEN.

Lazio, met Jordan Lukaku 90 minuten op het veld, heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om de derde plaats (en het bijhorende ticket voor de CL-barrages). Napoli won dankzij hoogstaande assists van Hamsik, Allan en Zielinski. Mertens zat voor één keer in de achterzak van de Romeinse verdedigers.
Met een finaleticket voor de Coppa Italia op zak en een sterke competitiereeks in gedachten begon Lazio gretig aan zijn queeste om Napoli dichter in de nek te hijgen. Milinkovic-Savic dwong Koulibaly, een andere ex-Genkenaar, al vroeg tot een bijna-owngoal.

Na twaalf minuten trok ook Jordan Lukaku zijn turbo op gang aan de achterlijn. Hij legde de bal terug tot bij Milinkovic-Savic, maar iets beter dan een rollertje kon de Serviër niet ophoesten.

Een zakelijk Napoli vond het nadien welletjes. De Napolitanen eisten het balbezit op en puurden na 25 minuten een doelpunt uit hun eerste kans. Na een één-tweetje met Mertens schakelde Hamsik met een gemeten breedtepass de Lazio-goalie en twee verdedigers uit. Callejon mocht in zijn 200e match voor Napoli het net laten trillen.

Nog voor rust mocht Mertens (die voor het overige niet al te gelukkig was) bijna een assist in zijn boekje bijschrijven, maar Insigne weigerde de trekker over te halen. Vijf minuten na rust schoot de Italiaan wel raak. Na een mooi boogballetje van Allan puntte Insigne de 0-2 voorbij Strakosha.

Die dubbele opdoffer schudde Lazio eindelijk weer wakker. In een offensief kwartier vond Baldé een zwevende Reina op zijn weg, schudde Lukaku enkele perfecte voorzetten uit zijn sloffen en maaide de Belgische winger van dichtbij over de bal.

Toen die impulsen geen doelpunt opleverden en de scheidsrechter de Romeinen nog vier minuten langer liet zwoegen in de blessuretijd, was het vat helemaal af. Zielinski legde de bal opzij voor Insigne, die zijn tweede goal mocht binnen poeieren.

(bron: sporza.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s