Preview Coppa Derby #terug.

Dinsdagavond, Stadio Olimpico, 20 uur en 45 minuten… dan rolt de bal aan de oevers van de Tiber, waarin Rome’s 2e club ROMA en Rome’s oudste club LAZIO ten strijde aan, in de halve finale van de Coppa Italia.  Lazio heeft een 2-0 voorsprong te verdedigen, dus is men nog 90 minuten verwijderd van een finaleplaats.

Coach Inzaghi wilt met een 3-5-2 opstelling hetzelfde succes oogsten als in de heenwedstrijd.

Hij kan niet rekenen op doelman Marchetti (geblesseerd) en Parolo (geschorst).  Dus in doel Strakosha met voor hem 3 verdedigers Wallace, Bastos en de Vrij.

Op de flanken dan Jordan Lukaku links met Basta rechts.  Op het middenveld geen Parolo door schorsing.  Zijn vervanger zal Lulic worden.  De Bosniër was geschorst in de heenwedstrijd.

Biglia en Milinkovic vervolledigen het middenveld, aangevuld door de 2 aanvallers Immobile en Felipe Anderson.

De voltallige Lazio selectie bestaat uit: doelmannen Adamonis, Strakosha, Vargic – verdedigers Basta, Bastos, de Vrij, Hoedt, Lukaku, Patric, Radu, Wallace – middenvelders Biglia, Crecco, Felipe Anderson, Luis Alberto, Lulic, Milinkovic, Murgia – aanvallers Djordjevic, Immobile, Keita, Lombardi, Rossi, Tounkara.

 

Bij Roma laat coach Spalletti geen gras over groeien, hij wil kost wat kost de finale halen, zo niet verlaat hij Rome na dit seizoen.  Hij rekent op doelpunten van Dzeko, om de 2-0 achterstand weg te spoelen.

Het Stadio Olimpico zal vanavond terug een ‘versterkte’ burcht worden.  Zo’n 1.000 agenten moeten rondom het Olimpico de veiligheid vrijwaren.  Binnenin zijn er 800 stewards voorzien, om de Romanisti en de Laziali te scheiden.

Om 18:00 uur gaat de brug ‘Ponte Duca D’Aosta’ dicht.  Deze hoofdbrug over de Tiber, richting het Stadio Olimpico was meermaals schouwspel van rellen bij de Derby.  Zo zullen de Romanisti en de Laziali gescheiden worden voor de wedstrijd, de ‘geel-roden’ nemen de ‘Ponte della Musica’ ten zuiden van het Olimpico, en de ‘lichtblauwen’ de Ponte Milvio ten oosten van het stadion.

Alle internationale ogen zijn tevens naar Rome gericht, gezien er vanuit het buitenland bewegingen zijn richting deze Derby.  Aan Roma kant worden er fans verwacht van Werder Bremen en Lokomotiv Leipzig, terwijl de Laziali kunnen rekenen op steun van Wisla Krakow en Austria Wenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s