Coppa Derby: Roma v Lazio 3-2.

LAZIO IN FINALE COPPA ITALIA 2017.

Lazio mag zich opmaken voor de Coppa Italia Finale, editie 2017.  Ondanks de 3-2 nederlaag was de finaleplaats nooit in gevaar.  In een wedstrijd op het scherpste van de snee, kreeg Roma meteen de beste kans.  Maar Dzeko besluit naast van dichtbij.

Lazio loerde op de counter, en Immobile kreeg aan Lazio kant ook zijn kans, maar besloot naast.  Roma bleef beuken op de Lazio muur, maar grootse kansen kwamen er niet.  Het was juist het bezoekende Lazio dat op voorsprong in het Olimpico.

Roma doelman Alisson redde na 37 minuten eerst, op een schot van Immobile. Maar Milinkovic stond op de juiste plek om de rebound binnen te werken, 0-1 voor Lazio.

Toch kwam er nog een gelijkmaker voor de rust.  Mistasten van de Vrij, bracht El Shaarawy in stelling, die droog de 1-1 kon scoren.  Stefan de Vrij zou zelf in de pauze vervangen worden, zijn landgenoot Hoedt neemt zijn plaats in in de defensie.

Na de pauze moest Roma nog driemaal scoren om de finale te halen.  Maar Lazio kreeg de beste kansen, eerst Milinkovic.  Maar bij de volgende was het bingo, Immobile in de diepte alleen voor doelman Alisson, en de Lazio spits leeg de bal knap overhoeks, 1-2 voor Lazio.

Roma lijkt zo goed als uitgeteld, want nu volstaan 4 doelpunten voor een finaleticket.  Lazio speelde de wedstrijd uit, Roma zocht de eerherstel die er toch uiteindelijke kwam.  Salah scoorde eerst in minuut 66 de gelijkmaker, 2-2 en zorgde in blessuretijd nog voor de 3-2 overwinning.  Maar het was echter niet genoeg voor de volgende ronde.

Lazio staat daardoor in de finale van de Coppa Italia, op vrijdag 2 juni in Stadio Olimpico.  Juventus en Napoli strijden woensdag om de andere finaleplek. Hun eerste ontmoeting in Turijn eindigde in een 3-1 zege voor Juve.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s