Sassuolo v Lazio 1-2.

OWNGOAL SCHENKT DRIEPUNTER.

Lazio won maar met weinig overschot tegen een meer dan degelijk Sassuolo.  Het geluk lachte ditmaal coach Inzaghi toe, want kort voor het einde kon Sassuolo nog gelijkstellen, maar het doelhout bracht redding.

Sassuolo verloor zijn laatste vijf thuiswedstrijden, maar dat zag men niet in de aanvangsfase.  Het kwam zelfs op voorsprong, nadat doelman Strakosha spits Berardi neerhaalt.  Strafschop Sassuolo en tevens 1-0 voor de thuisploeg.

Lazio kronkelde zich naar een gelijkmaker maar die leek er niet te komen.  Tot minuut 42, Felipe Anderson stuurt Immobile in de zestien, en de spits besluit diagonaal in doel, naast doelman Consigli.

Voor Immobile zijn 18e doelpunt van het seizoen in de Serie A.  En nog voor de rust lijkt Lazio met 1-2 voor te komen, maar Cannavaro kan voor Sassuolo met een omhaal via het doelhout, de bal van de lijn redden.

Immobile besluit op Consigli na 10 minuten, maar dan stopt het bij Lazio.  Zo brengt coach Inzaghi de eerste wissels door.  Exit Lulic voor Keita, en exit Hoedt voor de Belg Lukaku.

Maar de wedstrijd blijft in evenwicht.   Iets voor het einde brengt Inzaghi nog de jonge Lombardi erin, voor Felipe Anderson.  En zeven minuten voor het einde gaat diezelfde Lombardi de linkerflank af, voorzet voor doel waarbij verdediger Acerbi de bal in eigen doel werkt.  Lazio komt voor via een ‘lucky’ owngoal.

 

Maar in de 90e minuut kent Lazio weer geluk, als een voorzet van Duncan het hoofd kan vinden van Pellegrini, die met een kopbal Lazio doelman Strakosha verschalkt.  Maar de kruising brengt redding.  Lazio wint met 1-2, en staat maar op 4 punten van Napoli dat 3e staat.

Maar eerst is er dinsdag de retrurn in de Coppa, waar Lazio een 2-0 voorsprong moet verdedigen tegen de eeuwige rivalen van Roma.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s