Inter-Lazionale, Immoble scoort en Hoedt kopje onder.

ITALIA v ALBANIE 2-0

Italië heeft, ondanks enkele Albanese vuurpijlen, eenvoudig gewonnen in de WK-voorronde. Feestvarken was Gianluigi Buffon, die niet alleen zijn 1.000 match speelde, maar ook zijn 168e cap opspelde. Geen enkele Europese kwam vaker voor zijn land uit dan de Italiaanse doelman.

 

Italië kon zich in zijn tweestrijd met Spanje in groep G geen foutje permitteren thuis tegen Albanië. De tandem Belotti-Immobile in de voorhoede liep opnieuw gesmeerd. De eerste versierde de penalty, die door De Rossi werd omgezet, de tweede zorgde voor de zekerheid met de 2-0.  Bij Albanië stond Lazio’s 2e doelman Strakosha tussen de palen.

Jubilaris Gianluigi Buffon had een rustige avond. In zijn 999 vorige matchen kreeg hij vaker meer werk op te knappen. Zo kon hij zijn 1.000e officiële match afsluiten met een clean sheet.

De match lag overigens een paar minuten stil, omdat de vurige fans van Albanië enkele vuurpijlen hadden afgeschoten die voor een enorme rookwolk zorgde.

BULGARIJE v NEDERLAND 2-0

Het gaat van kwaad naar erger met het Nederlandse voetbalelftal. In Bulgarije verloren onze noorderburen kansloos met 2-0. Verdediger Matthijs de Ligt was de jongste debutant ooit voor Nederland, maar beleefde een heel pijnlijke avond. Nederland staat vierde in groep A. Het WK in Rusland lijkt heel ver weg.

Bondscoach Danny Blind verraste vriend en vijand door Matthijs de Ligt te laten debuteren in Bulgarije. De pas 17-jarige Ajax-verdediger was meteen de jongste debutant ooit bij Oranje.  Na amper vijf minuten veranderde het sprookje van De Ligt in een nachtmerrie. De piepjonge verdediger verkeek zich volledig op een lange bal in de eigen zestien. Delev kon profiteren en duwde de 1-0 voorbij Zoet in doel.

Na twintig minuten was het diezelfde Delev die er 2-0 van maakte met een raak afstandsschot. Nederland kreeg welgeteld één kans voor de rust, maar Dost knalde van dichtbij onbegrijpelijk naast.  Na de pauze mocht Laziale Hoedi invallen voor debutant de Ligt, Stefan de Vrij kwam niet in actie wegens een lichte blessure.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s