Coppa: Lazio v AS Roma 2-0.

HONGERIGE LAZIO KLOPT ROMA.

Lazio won vanavond het eerste duel, in de heenwedstrijd van de halve finale in de Coppa Italia.  De buren van Roma trekken huiswaarts met een 2-0 nederlaag.  In april valt de herkansing, met de returnduel terug in het Stadio Olimpico, met Lazio dan als bezoekers.

Coach Inzaghi koos voor een onuitgegeven elftal, met Strakosha tussen de palen, achteraan Bastos, de Vrij en Wallace.  Op een 5-mans middenveld stonden Basta en Lukaku op de flanken, met centraal Parolo, Biglia en Milinkovic.  In de aanval dan het duo Felipe Anderson en Immobile.

Het wedstrijdbegin was voor Roma, maar Lazio doelman Strakosha was bij de pinken bij kansjes van Salah en Fazio.  In minuut 21 kwam de eerste beste kans voor Lazio.  Een kopbal van Milinkovic werd uit het hoekje gered door Roma-doelman Allisson.

Niet veel later weer een kans voor Lazio met terug Milinkovic in de hoofdrol.  Alisson moet opnieuw een goeie redding uit zijn mouw schudden.

Maar op het halfuur brak de Derby open.  Lazio opent de score, na een uitstekende aanval, waarin Felipe Anderson op links doorgaat.  Voorzet naar de inlopende Milinkovic, die de 1-0 op het scorebord zet.

Roma zoekt snel een gelijkmaker, maar Dzeko mist 2 halve kansen.  Voor de rust krijgt Parolo nog een gele kaart, hij zal geschorst zijn in de return-wedstrijd.  Lazio gaat rusten met een verdiende 1-0-voorsprong dankzij het doelpunt van Milinkovic.

In de 2e helft dezelfde 22 spelers.  Roma met de bal, en Lazio dat op de counter loert, en met de beste kansen.  Felipe Anderson knalt naast, net als Parolo voor het kwartier.  Lazio ontsnapt aan de gelijkmaker, als Salah de buitenkant van de paal treft.

Coach Inzaghi grijpt in en zet een frisse Keita in het veld, voor Felipe Anderson.  Eén minuut later scoort Immobile op aangeven van Parolo, maar het feestje gaat niet door wegens buitenspel.

Maar een kwartier voor het einde krijgt Immobile dan toch zijn doelpunt.  De snelle Keita schudt zijn Roma belagers af en zet voor, Immobile heeft de bal maar binnen te duwen.  Lazio 2 Roma 0

Coach Inzaghi brengt nog Crecco erin, voor Lukaku.  En kort voor het einde krijgt uitblinker Milinkovic een applausvervanging.  De jonge Murgia mag de Derby vervolmaken.  Pas in de 97e minuut fluit ref Irrati het einde.   Lazio gaat met een 2-0 voorsprong de return in, dat pas over een maand is, tegen aartsrivaal AS Roma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s