Lazio v Atalanta 2-1.

LAZIO STEVIGER IN TOP 4.

In de eerste wedstrijd van de terugronde, kwam Lazio terug als winnaar in een thuisduel.  Nu werd Atalanta nipt verslagen met 2-1, zodat Lazio in het spoor blijft van de top 3 in de Serie A.

Lazio met Bastos en Luis Alberto in de basis, drong Atalanta terug bij het wedstrijdbegin.  Toch wist het team uit Bergamo uit te pakken met een verrassende voorsprong.  Mistasten in de Lazio defensie, bracht Petagna in stelling, die droog de 0-1 in doel legde.

Lazio in een ongewone 3-4-2-1 opstelling verloor plots de overhand tot coach Inzaghi moest ingrijpen.  Nog voor de rust moet Luis Alberto plaats ruimen voor zijn Spaanse landgenoot Patric.  Zo keert Lazio terug naar haar getrouwe 4-3-3, met Lulic en Felipe Anderson naast Immobile.

En met succes, want nog voor de pauze komt de gelijkmaker nog op het scorebord.  Een vrije trap in 2 tijden komt voor doel, waar Milinkovic zijn hoofd tegen zet en zo ex-Lazio doelman Berisha verslaat, 1-1.

 

Voor de Serviër zijn 4e doelpunt van het lopende seizoen, waarvan 3 met zijn hoofd.  De tweede helft gaven beide teams geen krimp vrij.  Atalanta dreigde met een schot van Gomez, waarbij Marchetti redding kon brengen.

En nog geen minuut later haalt doelman Berisha de doorgebroken Immoble neer, strafschop voor Lazio.

Na de misser van vorige week, geen Biglia achter de bal.  Maar wel Immobile, die laag in de hoek Lazio op een 2-1 voorsprong brengt.

Lazio ruikt de 3 punten maar Biglia en zeker Milinkovic laten de 3-1 liggen, dit na een geniale assist van Immobile.

Atalanta kon geen vuist meer maken, waardoor Lazio de subtopper op haar conto kon schrijven.  En zo nog steeds aanjager is van de top 3 in de Serie A.

Woensdag is er terug een thuiswedstrijd, nu voor de Coppa Italia tegen Genoa.  Gevolgd door volgend weekend, op bezoek bij koploper Juventus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s