Sampdoria v Lazio 1-2.

LAZIO MAAKT VERSCHIL IN SLOT 1E HELFT.

Lazio kaapte de 3 punten mee uit Luigi Ferraris, na een krappe 1-2 overwinning tegen Sampdoria.  En blijft zo in het spoor van de top 3 in de Serie A.

Coach Inzaghi liet de fitte Keita op de bank, en koos voor Lulic op de flank.  Het wedstrijdbegin was steriel langs beide kanten.  Immobile met een kopkansje op het kwartier, maar de bal ging te centraal op doel.

Aan de overkant kon Sampdoria niet dreigen, tegenover Lazio’s centrale duo de Vrije en Wallace.  De Braziliaan Felipe Anderson was de man met de actie bij Lazio en zou hiervoor laat in de eerste helft hiervoor beloond worden.

Zo brengt de Braziliaan in minuut 40 de bal voor doel.  En de inlopende Sergej Milinkovic-Savic  zet zijn hoofd ertegen, en scoort van heel dichtbij in het midden van het doel, 0-1 voor Lazio.

En 4 minuten later, werd de score verdubbeld.  Nu brengt Parolo de Braziliaan in stelling.  Vanop de rechterflank ziet Anderson de inlopende Parolo vrijlopen, en met een gemeten pas kan Parolo al glijdend de 0-2 scoren.

 

De 0-2 ruststand was geen geruststelling voor Lazio.  Bij de rust werd Lazio doelman Marchetti voor de jonge Strakosha.  Sampdoria valt aan, maar kan Lazio’s 2e doelman niet bedreigen.

Lazio loerde op de counter, maar zonder succes.  Immobile leek de 0-3 aan de voeten maar besloot nipt naast.

Halfweg de 2e helft verloor Lazio tevens Biglia door een blessure, Keita Balde was zijn vervanger.  Sampdoria leek de aansluitingstreffer te scoren op vrije trap.  Maar de knal van Quagliarella werd knap op de lijn gered door Strakosha.  Lazio was veel te slordig in de 2e helft, en leek stand te houden tot het einde.

Doch schrikt het Luigi Ferraris op, als Schick met een gestrekt schot Strakosha kan verschalken, via de paal.  Samp’ brengt de score terug tot 1-2, met nog 5 extra minuten te gaan.

Maar de score blijft ongewijzigd.  Lazio wint met 1-2 en blijft zo 4e in de stand, op 1 punt van het duo Roma en Milan en op 5 punten van koploper Juventus.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s