Lazio v Roma 0-2.

Roma heeft de stadsderby tegen Lazio naar zijn hand gezet. In een bitsige wedstrijd werd het 0-2, dankzij doelpunten van Strootman en Nainggolan. Thomas Vermaelen (Roma) en Jordan Lukaku (Lazio) bleven op de bank.

De Romeinse derby had drie Belgen aan de aftrap kunnen hebben, maar dat was buiten de waard gerekend. Thomas Vermaelen, nog maar net hersteld van een blessure, moest genoegen nemen met een plaatsje op de bank, net als Jordan Lukaku bij Lazio.

Radja Nainggolan stond gewoontegetrouw wel tussen de lijnen. De Rode Duivel kon niet beletten dat Lazio het wedstrijdbegin voor zijn rekening nam. Maar dichter dan een hard schot over de kooi van Immobile raakte de thuisploeg in een halfleeg stadion (door supportersprotest tegen scheidingswanden om het geweld in te dijken) niet.

Met kleine stapjes wurmde Roma zich op de voorgrond en op de speelhelft van Lazio. Iets voor het halfuur legde ref Banti de bal op de stip na een haakfout van Biglia.  Na heel wat geroep en getier keerde de scheidsrechter twee minuten later op zijn stappen terug en werd het een vrijschop net buiten de 16, zonder verder succes voor Roma.

Het echte vuurwerk werd pas na de rust afgestoken. Roma drong steeds meer zijn wil op, Dzeko kopte op het uur een goeie cross van Nainggolan in het midden van het doel.

De 0-1 kon niet uitblijven en viel een paar tellen later. De Braziliaanse Lazio-verdediger Wallace besliste op eigen houtje wat te gaan dribbelen in de eigen 16. Strootman ontfustelde hem de bal en wipte hem over Marchetti, 0-1.

Tijdens zijn viering hing Strootman het vervelende mannetje uit. Hij spoot een flesje water in het gezicht van enkele tegenspelers. Lazio-bankzitter Cataldi trok aan het shirt van de Nederlander om hem tot de orde te roepen en kreeg rood. Aanstoker Strootman, die als een volleerd acteur neergeploft was, kwam weg met geel.

In het slotkwartier kreeg Lazio een nieuwe koude douche te slikken. Nainggolan kwam even voorbij de middenlijn in balbezit, dreef het leer op en keilde het laag tussen de paal en Lazio-doelman Marchetti in doel, 0-2 en kat in het bakkie voor Roma.

(bron: sporza.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s