Palermo v Lazio 0-1.

KRAPPE WINST IN SICILIE.

Lazio won op zondagmiddag met een nipte 0-1 overwinning, van staartploeg Palermo.  Zo blijft coach Inzaghi voor de 9e maal ongeslagen, en kan Lazio de Derbyweek ingaan op een gedeelde 3e plaats.

Na een aarzelend begin, kwam Lazio langzaam op dreef.  Pas na de 20e minuut ging Lazio de wedstrijd domineren.  Eerst was er een knal van Immobile, die het doelhout deed daveren in ‘La Favorita’.

Maar iets over hel half uur kwam de voorsprong voor de Laziali.  Felipe Anderson met een doorsteekbal op Basta, die vervolgens de bal voor doel brengt waar Milinkovic-Savic kan binnenwerken, 0-1 voor Lazio.

Lazio hield de voorsprong vast, enkel Palermo kon dreigen net voor de rust als Nestorovski een voorzet nipt naast het doel zet.  Na de pauze eist Palermo de bal op, Lazio leunt achterover en rekent op de snedige counters, met Keita en Felipe Anderson.

Coach Inzaghi bracht nog Lukaku en Djordjevic in, voor Lulic en Felipe Anderson.  Voor Palermo kreeg Quaison de kans op de gelijkmaker, maar Radu wist hem tijdig af te blokken.

De Sicilianen werden op het einde zelfs gereduceerd tot 10 man, als Gonzalez rood onder zijn neus kreeg.

Voor Lazio een overwinning met weinig overschot, maar Palermo is nu vergeten.

Alle ogen gaan nu uit naar de komende ‘stracittadina’ van aanstaande zondag, met Lazio als thuisploeg en Roma als bezoekende ploeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s