Lazio v Genoa 3-1.

ZUID-AMERIKANEN SCHENKEN LAZIO 3 PUNTEN.

Op speeldag 13 blijft Lazio de hoge toppen scheren van de Serie A.  Het won in het Olimpico met 3-1 van Genoa, en staat nu op een gedeelde 3e plaats, op maar 1 pint van ‘eeuwige’ rivaal Roma.

Bij Lazio geen Marchetti tussen de palen, zijn vervanger werd de jonge Strakosha.  Alsook geen enkele Nederlander tussen de basiself, Hoedt en Kishna begonnen op de bank.

Al in de 11e minuut veerde het Stadio Olimpico zich op, bij de vroege voorsprong van Lazio.  Na een vrije trap kwam de afvallende bal bij Felipe Anderson.  De Braziliaan nam de bal weergaloos met een halve volley, die als een kruisraket laag in de hoek ging, 1-0.

Lazio controleert de wedstrijd, en spits Immobile laat tot 2 maal toe de 2-0 liggen.  Zo gaan de Laziali de rust in met die krappe 1-0 voorsprong.

De 2e helft was nog geen 7 minuten oud, als voor Genoa Ocampos de 1-1 op het scorebord bracht.  Hij infiltreert de Lazio defensie, en met een laag schot verschalkt hij doelman Strakosha, 1-1.

Maar niet veel later brengt Ocampos tevens Lazio in de wedstijd.  Hij levert de bal in bij Basta, die Felipe Anderson lanceert op de flank.  De Braziliaan gaat door in de zestien.  En Genoa speler Orban haalt de Brazilaan neer, strafschop voor Lazio.

Vanop de stip knalt Lucas Biglia hoog en droog binnen, goed voor de 2-1 voorsprong.  Voor de Argentijn zijn eerste doelpunt van dit lopende seizoen.

Parolo kan Lazio op 3-1 brengen, maar het doelhout denkt daar anders over.  En halfweg de 2e helft combineert Lazio een korte hoekschop.  En na een ‘lucky rebound’ komt Wallace alleen oog in oog voor doel.  De Braziliaanse verdediger blijgt koel en besluit droog in de hoek, goed voor de 3-1.  Voor hem ook zijn eerste doelpunt ooit in Romeinse loondienst.

Een 3-punter voor Lazio, waardoor het 8 wedstrijden ongeslagen is en blijft, en dit voor het tweeluik Palermo uit en de Derby thuis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s