Lazio v Cagliari 4-1.

POKER IN NATTE OLIMPICO.

Lazio hield voor de 6e jaar op rij de 3 punten thuis tegen Cagliari, na 2 gelijke spelen in de Serie A.  Coach Inzaghi kon beschikken over Radu, terug uit schorsing.  En voor het overige dezelfde 10-tal als in Torino.

Cagliari kreeg meteen een kans, maar Murru besloot op doelman Marchetti.  Aan de overkant was het een minuut later meteen raak voor Lazio.  Lulic dringt door op de linkerflank, voorzet naar de 2e paal, waar Keita de bal uit de lucht plukt, en met een strak schot die 1-0 in de hoek legt.

Iets over het kwartier komt Cagliari aandringen, maar hun kansjes kunnen doelman Marchetti niet verrassen.  Maar aan de overkant haalt Cagliari-verdediger Ceppitelli de kwikke Immobile neer.  Strafschop voor Lazio en Immobile kon de 2-0 scoren vanop de stip.

En nog voor het half uur legt dezelfde Immobile de 3-0 binnen.  Een ‘lucky’ rebound op Padoin, brengt Immobile alleen voor doel, en de Lazio spits stift de bal netjes over Astori, goed voor de 3-0.

Lazio op rozen, dat met die 3-0 de rust ingaat.  Na de pauze komt Cagliari aandringen voor de aansluitingstreffer, maar elke maal stond Lazio doelman Marchetti in de weg.  Op het kwartier krijgt Cagliari dan toch de kans.  Felipe Anderson haalt Borriello neer, maar diezelde Borriello schiet naast het doel.

Tien minuten voor het einde krijgt Lazio zijn ‘Poker’ na een geweldige dribbel van Felipe Anderson.  De Braziliaan vertrekt buiten de zestien, en met enkele dribbels zet hij de hele Cagliari defensie in de wind, en legt de 4-0 simpel in de hoek naast Astori.
Kort voor het einde weet Cagliari dan toch de eer te redden.  Op een hoekschop gaat de bal via Capuano langs de rug van Lazio verdediger Wallace in doel, tevens de eindstand 4-1.
Een klinkende overwinning waardoor Lazio stevig op de 5e plaats staat, op 6 punten van koploper Juventus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s