Voorronde WK 2018: Macedonië v Italië 2-3.

IMMOBILE BESLISSEND VOOR AZZURRI.

Italië heeft in groep G van de WK-voorrondes niet zonder moeite gewonnen in Macedonië. De Italianen bogen in het slotkwartier een 2-1-achterstand helemaal om.  Ciro Immobile was de held van de Squadra met twee doelpunten.

Italië speelde eerder deze week gelijk tegen Spanje en kon dus best een zege gebruiken tegen Macedonië. Bondscoach Giampiero Ventura voerde zes wissels door, onder meer door de blessures van Chiellini en Montolivo. Aanvaller Belotti stond voor het eerst in de basis.

De Macedoniërs leken niet meteen onder de indruk van Italië, want de eerste grote kans voor de wedstrijd kwam op het conto van het thuisland. Nestorovski, spits in de Serie A bij Palermo, zag hoe zijn volley uiteen spatte op de dwarslat.

Italië was wakkergeschud en kwam halfweg de eerste helft op voorsprong. Na een corner van Bernardeschi was Belotti het snelst op de bal en hij bekroonde zijn eerste basisplaats met een doelpunt: 0-1.

Na de koffie kwam Macedonië op gelijke hoogte met de hulp van Verratti. De PSG-speler leed balverlies op het middenveld en Nestorovski pakte het geschenkje dankbaar aan. Twee minuten later zorgde Hassani zelfs voor een kleine aardverschuiving in Macedonië door de 2-1 binnen te schieten.

Een stunt leek in de maak, maar dat was buiten Immobile gerekend. De aanvaller van Lazio scoorde nog twee keer in het slotkwartier.  Een kwartier voor het einde viel de 2-2, op zijn naam.

De 2-3 viel pas diep in de extra tijd, toen Immobile een balletje van Candreva binnenkopte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s