Lazio v Empoli 2-0.

LAZIO ZWOEGT VOOR 3-PUNTER.

Lazio won op zondagnamiddag thuis tegen Empoli, met 2-0.  Dankzij deze overwinning sluit Lazio zich aan bij de subtop, op 5 punten van koploper Napoli.

Coach Inzaghi koos achteraan voor Wallace, en lieten Biglia en Felipe Anderson starten.  Tweede doelman Strakosha stond terug tussen de palen.  Al na 8 minuten kreeg Lazio als de 1e tegenslag.  Biglia gaat neer en kan de wedstrijd niet meer hervatten, Cataldi is zijn vervanger.

 

Lazio zoekt de opener via Keita en Immobile.  Maar aan de overkant liggen de Toscanen op de loer.  Toch komt Lazio voor het half uur op voorsprong.  Keita Balde scoort met een strak schot in de hoek, na een afvallende bal op voorzet, 1-0 voor Lazio.

Empoli kreeg voor de pauze de kans om gelijk te stellen, maar de kopballen van Gilardino en Bellusci konden de jonge Lazio doelman Strakosha niet bedreigen.

Hetzelfde spelbeeld na de pauze.  Lazio ontsnapt vroeg als Pucciarelli van dichtbij voor Empoli het doelhout treft.  Keita laat dan voor Lazio de 2-0 liggen, en zal niet veel later plaats ruimen voor Jordan Lukaku.

Lazio ziet af met Empoli.  Wallace redt de meubelen op een schot van de Toscanen, en Strakosha brengt redding op een schot van Pucciarelli.  Aan de overkant vergeet verdediger Wallace de 2-0 te scoren als hij van dichtbij hoog over knalt.

Maar de verlossing komt pas na de 90e minuut.  Immobile kopt een voorzet door, en de inlopende Lulic kopt de 2-0 netjes in de hoek.

Een hard verdict voor Empoli dat de gelijkmaker rook.  Maar waar Lazio dinsdag te weinig kreeg in San Siro, werd vandaag goedgemaakt met deze 3-punter.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s