Atalanta v Lazio 3-4.

LAZIO WINT KNOTSGEKKE OPENINGSWEDSTRIJD.

Lazio heeft haar eerste wedstrijd in de Serie A afgesloten met winst in en tegen Atalanta.  Coach Inzaghi koos voor een nieuw aanvalstrio, met Immobile in de punt, bijgestaan op de flanken door de Nederlander Kishna en debutant Lombardi.  In de verdediging maakte Jordan Lukaku zijn competitiedebuut voor Lazio.

De Laziali ontsnapten al vroeg aan een achterstand, als Paloschi voor Atalanta het doelhout treft.  Maar in een dol kwartier breekt de wedstrijd open.  Milinkovic stuurt Immobile in de zestien, en de nieuwe Lazio spits verschalkt met een schuin schot doelman Sportielli, 0-1 voor Lazio op het kwartier.

 

En 5 minuten later dikt Lazio de score aan.  Vrije trap van Biglia, en de Nederlander Hoedt met een staalharde kopbal scoort de 0-2 onder doelman Sportiello.

Aan de overkant scoort Toloi voor Atalanta, maar die stond in buitenspel.  En in plaats van 1-2 komt de score op 0-3.  Een ‘blitz’-counter op rechts lanceert Kishna op de flank, voorzet naar Immobile die op doelman Sportiello knalt.  De meelopende Lombardi knalt het leder hoog in het lege doel, 0-3.

Een droomdebuut voor de 21-jarige flankaanvaller Lombardi.  Mede door de afwezigheid van Keita, Lulic en F. Anderson, scoort de youngster zijn eerste doelpunt in zijn eerste wedstrijd bij het A-elftal.

Nog voor de pauze kwam Atalanta dreigen, maar Lazio doelman Marchetti leek een betrouwbaar sluitstuk tot de pauze.

Na de pauze kwam Atalanta opzetten, en werd pas beloond in de 63e minuut.  De jonge spits Kessie knalt uit de hoek binnen, na mistasten van doelman Marchetti, 1-3.  En vier minuten later herhaalde dit scenario nogmaals.  Lazio doelman Marchetti kon een afstandsschot niet vasthouden, en Kessie was er als de kippen bij om de 2-3 te scoren.  Weer spanning in Bergamo.

Coach Inzaghi greep in en bracht Djordjevic erin voor Kishna, en verdediger Wallace voor debutant Lombardi.  Maar Atalanta bleef beuken, maar Lazio hield stand.  De laatste wissel werd Milinkovic voor Cataldi, en zijn eerste baltoets volstond voor de verlossende 2-4.

Een Lazio counter brengt Basta in stelling op rechts, en op zijn voorzet kan de inlopende Cataldi de netten trillen, 2-4.  Toch bleek Lazio bibberen in een knotsgekke einde, als Atalanta in de 91e minuut via Petagna de 3-4 kan scoren.

 

Lazio hield tot de 95e minuut stand, en neemt zo zijn eerste 3-punter van het seizoen.  Volgende week is er het eerste thuisduel, dan ontvangt Lazio in het Stadio Olimpico landskampioen Juventus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s