EK 2016 – InterLazionale

AZZURRI SMEREN ‘RODE DUIVELS’ NEDERLAAG AAN.

Italië, met Laziali Parolo en Candreva, stuurt België met een ontnuchterende nederlaag terug naar af.  De Rode Duivels hebben hun eerste afspraak op het Europese kampioenschap gemist. Ze verloren hun openingsmatch van een beter Italië met 0-2, na een doelpunt in elke helft. Organisatorisch, tactisch en technisch schoten de Belgen schromelijk tekort.

Op het veld maakten België en Italië er een lange studieronde van. België had het meeste balbezit, maar ving er weinig mee aan. Een paar plaagstootjes konden de door de wol geverfde Italiaanse verdedigers niet in verlegenheid brengen.

Iets na het halfuur kregen de Belgen waar ze om vroegen. Bonucci mocht van aan de middenlijn een lange bal naar voren zwiepen. Alderweireld en Ciman waren niet bij de les, waardoor Giaccherini de hoek voor het uitkiezen had: 0-1 voor Italië.

In de 2e helft konden de Belgen met Mertens, Carrasco en Origi in het veld zijn stempel niet drukken. Al hadden de Italianen nu wel gele kaarten nodig om de Belgen af te stoppen.  Origi had de 1-1 op zijn hoofd, maar knikte tot twee keer toe over. Aan de overkant tikte Courtois nog een pegel van Immobile onder de lat weg.

Zo leek het 0-1 te blijven, tot Pelle in de toegevoegde tijd de score nog verdubbelde. De Italianen speelden de Belgische verdediging op een hoopje en met een halve omhaal velde Pelle het ultieme verdict: 0-2.

 

ALBANIE KOPJE ONDER TEGEN ZWITSERLAND.

Zwitserland heeft het EK-debuut van Albanië verpest.  De Zwitsers, onder het roer van ex-Lazio coach Petkovic, kwamen snel op voorsprong dankzij Schär.  Een doelpunt ook mede het mistasten van Lazio’s 2e doelman Berisha, tussen de palen bij Albanië.

En na de rode kaart van Cana, ook ex-Lazio, zaten de Zwitsers helemaal in een zetel.  Maar ondanks een reeks kansen moesten de Zwitsers knokken tot het laatste fluitsignaal.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s