Lazio start onderhandelingen met ‘El Loco’.

Lazio zal dit weekeinde de onderhandelingen op starten, met coach Bielsa.  De Argentijn zou in Rome neerstrijken om met het Lazio bestuur samen te zitten.

Marcelo Bielsa krijgt als bijnaam ‘El Loco’, gezien hij als een gek het voetbal analyseert op wetenschappelijke wijze.  Vanuit zijn grondige voetbalanalyse ontwikkelde Bielsa een speelwijze, die volgens hem een succesgarantie biedt.   Bielsa laat zijn teams altijd fanatiek pressen en hoopt zo tegenstanders het voetballen onmogelijk te maken.

Tussen 2007 en 2012 was Bielsa op het toppunt van zijn roem. Hij imponeerde achtereenvolgens met het nationale team van Chili en Athletic de Bilbao met attractief voetbal in een onorthodoxe 3-3-1-3-formatie.

Bielsa zweert bij ‘un enganche y tres punta’ – een spelmaker en drie aanvallers. Met zowel Chili als Athletic stierf zijn plan in schoonheid, want Bielsa pakte ondanks spectaculair voetbal geen prijzen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s