Lazio meldt zich voor Defour.

Anderlecht kan dit seizoen geen beroep meer doen op Steven Defour (hamstring), en misschien loopt de middenvelder ook volgend jaar niet meer rond in Brussel.

Lazio heeft zich immers gemeld: de Italiaanse subtopper ziet in Defour een vervanger voor Lucas Biglia.

Anderlecht haalde Steven Defour (28) twee jaar geleden voor een recordsom van 6,5 miljoen euro van Porto.  Een bedrag dat paars-wit wilde betalen omdat het in Defour een kampioenenmaker zag, maar zijn transfer leverde vooralsnog geen titels op. En de topper zondag tegen Club Brugge mist hij al zeker door een blessure.

Niet dat hij niet de juiste instelling toonde: Defour was dit seizoen meermaals de aanjager bij Anderlecht, ook toen heel wat ploegmaats het lieten afweten. Hij voelde zich daardoor dikwijls in de steek gelaten.

Dat wekelijkse engagement is ook het Italiaanse Lazio niet ontgaan.  De Romeinse ploeg greep dit jaar als 8ste naast Europees voetbal en met felle protestacties verweten hun fans de ploeg een gebrek aan inzet.  Vorig seizoen was Lazio nog bekerfinalist en derde in de Serie A.  Defour zou de club in ieder geval meer grinta bezorgen.

De Biancocelesti willen in ieder geval grote kuis houden.  Trainer Stefano Pioli werd begin april al ontslagen en opgevolgd door Simone Inzaghi, de broer van Pippo.  Daarnaast kondigde technisch directeur Igle Tare ook aan dat sterkhouders Lucas Biglia en Antonio Candreva zullen worden verkocht, om nog meer budget te verwerven voor een nieuwe spelerskern.

Voor voormalig Anderlecht-speler Biglia, ondertussen ook een vaste waarde bij Argentinië, wil Lazio minstens 20 miljoen.  Inter bood al eens 15 miljoen, maar dat werd verworpen. Biglia geeft aan in Italië te willen blijven, hoewel zijn naam ook in Engeland valt.

Missie niet geslaagd?

Lazio informeerde ondertussen al officieel naar Defour, die zo’n transfer niet ongenegen is.  Zijn vriendin Ornella heeft Italiaanse roots en enkele weken geleden zei hij nog: “Tegen Italië zeggen we niet direct neen. Er is interesse en als er een goeie club komt: waarom niet? Al besef ik ook dat ik hier niet voor 4 miljoen euro weg kan.”

Daarnaast speelt ook het eergevoel van de 47-voudige Rode Duivel.  Als hij Anderlecht zou verlaten zonder titel, zou zijn missie niet geslaagd zijn.

RSCA is ook niet geneigd om zijn patron, die nog tot 2019 onder contract ligt, zomaar te laten gaan en zal in ieder geval de investering van 6,5 miljoen grotendeels willen recupereren.  Bovendien stond Lazio er bij de transfer van Biglia in 2013 op om zijn transfersom in schijven te betalen.  Niet meteen reclame voor een nieuwe samenwerking.

(bron: nieuwsblad.be)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s