Carpi v Lazio 1-3.

LAZIO WINT, MAAR EXIT EUROPA.

Lazio kwam, zag en won in Carpi, dat voor de poorten van de Serie B staat.  Voor Inzaghi & Co een deugddoende overwinning, doch met een bittere nasmaak, gezien Europees voetbal zo goed als onmogelijk is.  Mede door de overwinning van Sassuolo bij Frosinone.

Het wedstrijdbegin is veelbelovend, met Carpi dat het snelle openingsdoelpunt wil scoren.  En als Hoedt de Nigeriaan Mbakogu neerhaalt, lijkt Carpi de score te openen.  Maar diezelfde Mbakogu stuit op Lazio doelman Marchetti, dus blijft het 0-0.

Aan de overkant lijkt dan Lazio te scoren, maar Lulic treft met één schot tweemaal het doelhout.  Maar zes minuten later komt uiteindelijk de 0-1.  Na een hoekschop komt de bal bij Parolo, die trap tweemaal op doel, maar op de lijn kan Bianco tweemaal redden.  Maar de inlopende Bisevac besluit dan toch tussen de palen, 0-1.

 

En iets na het halfuur komt tevens de 0-2.  Klose naar Felipe Anderson, die op rechts door is, voorzet naar de inlopende Candreva die simpel kan scoren in het lege doel.

Maar voor de pauze krijgt Carpi de kans om terug in de wedstrijd te komen.  Handsball van Mauricio (ingevallen voor Hoedt) na een duel met Mbakogu.  Maar net als de eerste strafschop, ziet Mbakogu zijn tweede strafschop om Lazio doelman Marchetti stuiten.  Lazio gaat de rust in met een 0-2 voorsprong.

Carpi begint volle moed aan de 2e helft, en invaller Lasagna treft meteen de paal voor Carpi, Lazio ontsnapt.  Coach Inzaghi grijpt in en brengt een frisse Onazi voor Felipe Anderson.  En Onazi ligt dan ook aan de basis van de 0-3.  Een millimeter pas op Klose, die droog de 0-3 in de hoek knalt.

Zeven minuten voor het einde komt Lazio met 10 te staan, als Biglia een 2e geel karton onder zijn neus krijgt.  Carpi profiteert op de daaropvolgende vrije trap.  Via het doelhout komt de bal bij Mbakogu.  De Nigeriaan mist nu niet, en legt zo de eerredder binnen,die duidelijk over de doellijn was, ondanks Marchetti’s redding.

Het wedstrijdeinde werd nog bitsig, als invaller Djordjevic rood kreeg, na een handgemeen met Letizia.  Lazio met 9 in de resterende blessuretijd.

Zo neemt Lazio de 3 punten mee uit Modena, maar neemt men tevens afscheid van Europees voetbal.

Volgende week ontvangt men thuis Fiorentina in het laatste duel van het seizoen, die alleen in het teken staat van Miroslav Klose.

Hij zal afscheid nemen van Rome en zijn Lazio.  En voor éénmaal zullen de Laziali de boycot naast zich leggen, om afscheid te nemen van een voetballegende, die 5 seizoenen lang de eer had om de kleuren en de naam van Lazio te verdedigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s