Lazio v Empoli 2-0.

‘MISTER’ INZAGHI WINT EERSTE THUISDUEL.

Lazio ondervond thuis geen problemen met Empoli, en knoopt zo aan met een 2e zege op rij onder coach Inzaghi.  Zo komt Lazio dichter in het spoor van AC Milan, dat nog steeds 6e staat.
Voor zijn thuisdebuut koos de nieuwe coach terug voor Klose in de aanval, met Keita en Candreva op de flanken.  Achteraan stonden Hoedt en Gentiletti centraal, met Patric op rechtsachter.  Bisevac leek te starten, maar blesseerde zich tijdens de opwarming.
Al vroeg kwam Lazio op voorsprong.  Na ‘handsball’ van Cosic ging de bal op de stip, en Candreva scoorde de 1-0 vanop de stip.  Voor Candreva zijn 8e doelpunt van het seizoen, waarvan 5 vanop elfmeter.
Lazio had de wedstrijd onder controle, Empoli kon doelman Marchetti niet dreigen.  Maar voor het halfuur ging de wedstrijd ‘potiger’ aan toe, met enkele gele kaarten als gevolg, voor Keita, Parolo en Biglia.
Candreva en Klose leken de 2-0 te scoren, maar die kwam er pas in de 44e minuut. Een ‘één-tweetje’ tussen Onazi en Klose, zet de Nigeriaan alleen voor doel die de 2-0 naast doelman Pelagotti scoort.  Voor ‘Eddy’ Onazi zijn eerste doelpunt van het seizoen.
Na de pauze gaat Lazio door op zijn elan.  Maar doelpunten kwamen er niet.  Candreva, Keita en Klose morsen met de kansen, en dit tot wanhoop van coach Inzaghi.  Na de wissels Felipe Anderson voor Keita en Djordjevic voor Klose, bleef de score ongewijzigd.
Voor Inzaghi een perfecte 6 op 6, na 2 wedstrijden… iets waar Lazio onder Pioli, in de eerdere 6 maanden niet in slaagde, twee wedstrijden op rij winnen.
Woensdag zal het een andere koek worden, als Lazio op bezoek gaat bij koploper en titelverdediger Juventus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s