EL: Lazio v Sparta Praag 0-3.

SPARTA KNIKKERT LAZIO EUROPEES UIT.

Lazio heeft zich in de achtste finale van de Europa League op eigen veld pijnlijk verkeken op Sparta Praag.

De 1-1 van de heenwedstrijd en de succesreeks in de Europa League op eigen veld (laatste vier duels gewonnen) had Lazio vertrouwen gegeven. Maar na minder dan een kwartier lagen de kaarten er heel anders bij. Sparta Praag leidde na twaalf minuten met 0-2.

De Tsjechen profiteerden mede van het halfzacht ingrijpen van de Romeinse defensie. Zo verzuimde Marco Parolo voor opruiming te zorgen, waarna Borek Dockal met een strak schot de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Bij de 0-2 van Ladislav Krejci was Wesley Hoedt de ongelukkige. De verdediger, die bij Lazio de Nederlandse eer hoog hield, greep niet afdoende in. Krejci maakte dankbaar gebruik van de ruimte en scoorde met een listige schuiver in de uiterste hoek.

Terwijl Lazio in de persoon van Stefano Mauri het vizier niet op scherp had, toonde Sparta Praag zich op slag van rust van zijn meest effectieve kant.

Opnieuw Krejci profiteerde van de ruimte die de Lazio-defensie hem liet.  Daarmee had Sparta Praag al in de eerste helft het fundament gelegd onder een plaats bij de beste acht.  Lazio kon niet meer reageren en ziet zijn Europees avontuur eindigen in de achtste finales.

(bron: vi.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s