Lazio verkeert in ‘diepste’ vormcrisis.

De nederlaag gisteren tegen Sassuolo kwam hard aan bij de Laziali.  Maar de cijfers zijn vrij duidelijk, Lazio verkeert in een vormcrisis die al jaren niet gezien is.

Eind 2015 was er nog de stunt in San Siro tegen Inter, net als de zege in en tegen Fiorentina.  Maar die overwinningen vallen in het niets, gezien Lazio thuis in 2016 enkel kon winnen van Chievo en Hellas Verona.  En verder 2 nederlagen tegen Napoli en Sassuolo, plus een bloedeloze 0-0 tegen Carpi.

Weg van het Olimpico zijn de cijfers nog dramatischer.  Vier gelijke spelen op rij, waaronder 3 maal een 0-0 uit bij ‘kleinere’ teams als Udinese, Genoa en Frosinone.

De huidige 37 punten op 27 wedstrijden zijn de slechtste cijfers van de laatste jaren.  Enkel in 2009/10 deed Lazio, onder coach Ballardini, het nog slechter.  Uiteindelijk werd ‘Eddy’ Reja aangesteld om Lazio te redden uit het moeras van de Serie A.

Maar op het veld is er tevens niets merkbaar, van het Lazio dat vorig seizoen nog 3e eindigde in de Serie A.  In de aanval vallen er gewoon te weinig doelpunten, en achteraan in de defensie incasseert Lazio gewoon teveel doelpunten, met gevolg een negatief doelpuntensaldo van -2.

Enkel in de Europa League kan Lazio rekenen op een geslaagd parcours.  In de 1/8e finales wacht Sparta Praag, en lijkt de optie ‘kwart-finale’ wel tot de mogelijkheden.  Tenzij men Europees nu de vormcrisis van de Serie A meeneemt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s