Preview EL: Lazio v Galatasaray.

DONDERDAG 19:00 UUR – 1/16e FINALES

Lazio staat donderdagavond voor de poorten van de 1/8e finales van de Europa League.  Vorige week werd er een gunstig resultaat behaald in Istanboel.  De 1-1 draw geeft Lazio opties om door te stoten naar de volgende ronde.  Enkel bij een nederlaag of een draw met veel doelpunten, is Lazio uitgeschakeld.

Daarnaast zijn de statistieken gunstig voor Lazio.  In Rome werd er nooit verloren tegen een Turks elftal (3 x winst en 3 x draw).  Galatasaray kon dan op zijn beurt nooit op Italiaanse bodem winnen (5 x draw en 6 x nederlaag).

Achteraan in de defensie strijden Mauricio, Bisevac en Hoedt voor 2 basisplaatsen.  En op de flanken laat coach Pioli nog niet in zijn kaarten kijken.  Radu is wel fit bevonden na zijn blessure, maar een basisplaats is twijfelachtig.  Dusan Basta geraakt misschien tijdig fit, en zou zo de rechtsachter op zich nemen, voor linksachter blijven dan Konko of Lulic over.

Op het middenveld rekent coach Pioli op zijn vaste trio Biglia, Parolo en Milinkovic.  En in de aanval lijkt Matri de voorkeur te krijgen op Djordjevic.  Hij zal bijgestaan worden door Canderva en Felipe Anderson, die in de Serie A 90 minuten rust kreeg zondag.  Keita Balde is nog Europees geschorst.

De Turken hebben tevens hun selectie bekend gemaakt van 20 spelers : Fernando Muslera, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Koray Günter, Olcan Adın, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer, Eray İşcan, Cenk Gönen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s