1/16e EL: Galatasaray v Lazio 1-1.

DRAW IN TURK TELECOM ARENA.

Lazio verwierf zich een gunstige uitgangspositie Europees, na een 1-1 gelijkspel in Galatasaray.  Een resultaat met opties voor de terugmatch in Rome.

Coach Pioli koos voor Matri in de spits, en centraal in de defensie het duo Mauricio-Hoedt.  Bij Galatasaray stond Muslera in doel, met verder de Belg Denayer, de Nederlanders Donken Sneijder en de Duitser Podolski in de spits.

Na de minuut stilte, voor de slachtoffers van de aanslagen in Ankara, ging de wedstrijd van start, met Galatasaray dat meteen een vroeg doelpunt zocht.

En zo werd Lazio al vroeg op achtervolgen aangewezen.  In de 12e minuut gaat het Telecom Arena uit de bol, als Sarioglu op aangeven van Donk de 1-0 binnenlegt.

https://twitter.com/livesportTR/status/700415093935357952

 

Maar 9 minuten later ligt Donk ook aan de basis van de tegentreffer.  De Nederlander geeft een vrije trap weg, Biglia achter de bal en met een krul voor doel kan Milinkovic met zijn hoofd de 1-1 scoren.

https://twitter.com/livesportTR/status/700417100553256961

Het Telecom Arena is verstomd, als Lazio de wedstrijd in handen neemt.  Maar tot scoren komt men niet, Milinkovic en Anderson vergeten het af te maken.  En ex-Lazio doelman Muslera brengt een ultieme redding op een schot van Parolo.  Ruststand: 1-1.

In de 2e helft vielen er minder kansen te noteren.  Milinkovic vergat zijn 2e doelpunt van de avond te scoren.  En verder stond bij Galatasaray een uitstekende Muslera tussen de palen, die ieder gevaar kon afstoppen.

Coach Pioli nam geen risico’s en deed enkele logische wissels.  Candreva erin voor Anderson, en Klose erin voor Matri.

Galatasaray leek tevreden met deze 1-1, en Lazio teerde op balbezit, zonder enig gevaar te creeëren.  Toch leek kort voor het einde de Turken te scoren, maar hun kopbal ging nipt naast.

Een logisch 1-1 gelijkspel op het einde, en volgende week donderdag is er de return, met als inzet een plaats in de 1/8e finales.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s